Transformarea într-un spital clinic a Spitalului Militar de Urgență Regina Maria va oferi oportunități de învățare și dezvoltare profesională atât pentru studenții la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania, cât și pentru medicii rezidenți.
Toate formalitățile necesare acestei transformări au fost finalizate anul trecut și transmise către Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării Naționale, așteptându-se doar ordinul de ministru care să aprobe această schimbare importantă. „Acest lucru ne permite, pe de o parte, atragerea de cadre didactice universitare care pot veni să profeseze alături de echipa noastră de profesioniști. Pe de altă parte, tinerii medici rezidenți care vor veni să se instruiască în spitalul nostru vor putea deveni, ulterior, colegi de-ai noștri, atât ca civili, cât și ca medici militari”, a explicat col. dr. Alexandru Keresztes, comandantul unității sanitare, într-o declarație pentru Radio România Brașov FM.
Una dintre primele schimbări majore a fost transformarea Secției de ATI într-o secție clinică. Această schimbare aduce cu sine și implicarea activă a dr. Adrian Bărăcan, șeful disciplinei de ATI din cadrul Facultății de Medicină din Universitatea Transilvania, care face parte din echipa spitalului de doi ani și va contribui la formarea viitorilor medici în această specialitate vitală.
Această transformare va aduce beneficii semnificative atât pentru spital, cât și pentru comunitatea medicală și educațională din Brașov, consolidând legăturile între practica clinică și educația medicală.