Într-o lume în care tinerii își doresc succesul rapid și au acces nelimitat la informație, Eugen Târnovan, președintele CPMJ de pe lângă Curtea de Apel din Brașov, aduce în discuție importanța răbdării și a perseverenței pentru a atinge obiectivele profesionale.
Într-un interviu exclusiv pentru HIT FM, în dialog cu jurnalista Alina Csiki, realizatoarea emisiunii ”La ordinea zilei”, Eugen Târnovan a împărtășit experiența sa vastă în administrația locală și guvernamentală. „Drumul spre succes nu este întotdeauna ușor!”
Cu o privire critică asupra comportamentului tinerilor din ziua de azi, Târnovan aduce în discuție riscul de a alege modele greșite și tendința unora de a rămâne „veșnic studenți, inadaptați.” Încă din anul 2000, Târnovan a înființat Consiliul Național al Elevilor, o inițiativă care a adus vocea elevilor în fața autorităților, fără a fi o organizație neguvernamentală.
În prezent, Eugen Târnovan conduce o campanie activă de mediere instituțională și de educație juridică în școlile din România. Referindu-se la accesul facil la informație, Târnovan avertizează asupra pericolelor de a te baza exclusiv pe resurse online. „Se impune un discernământ în aflarea informației corecte, să te bazezi pe specialiști, nu să te încrezi în Dr. Google.”
Cel care a fost ales printre cei 16 oameni din 1700 de candidați de staff-ul NATO pentru a se ocupa de organizarea summit-urilor la nivel de președinți de stat precum Președintele Franței, Primul Ministru italian Romano Prodi, sau Cancelarul german Angela Merkel, Eugen Târnovan declară că acest job l-a predispus la maleabilitate și bun simț încă de pe vremea când se ocupa de departamentul Protocol la Primărie sau de coordonare în Prefectură.
Digitalizarea impune un pas alert, astfel că aplicația Lege-n Dar vine în sprijinul tuturor celor interesați să se pună la curent cu legislația actuală.
Digitalizarea impune un pas alert, astfel că aplicația Lege-n Dar vine în sprijinul tuturor celor interesați să se pună la curent cu legislația actuală. El a pledat și pentru implicarea elevilor în procesul educațional, promovând ideea că fiecare elev are o voce importantă în cadrul Consiliului Național al Elevilor, care nu este un sindicat, ci o platformă pentru exprimarea ideilor și a preocupărilor acestora.